Ukategorisert

Pinochet-saken viser dobbeltmoral

I papirutgaven av Dagsavisen utnevnes Spanias utenriksminister til ukas versting fordi han vingler i Pinochet-saken. I motsetning til «alle» andre som roper «korsfest».

For å være helt ærlig så har jeg ikke fulgt med selv i Pinochet-saken og har ingen sterke formeninger om han er skyldig i forbrytelser eller ikke. Sannsynligvis har han sine svin på skogen og bør i så fall dømmes for disse.

Jeg reagerer imidlertid sterkt på den dobbeltmoralen som fremmes i denne saken fra samlet presse og politikere. Hvorfor er Pinochet så spesielt ille? Fordi han fjernet en av deres sosialist-idoler og ikke er venstreorientert.

Hvis man hadde hatt et snev av anstendighet og mente det man sier når man vil ha Pinochet dømt for å overgrep, er det på tide å gjøre listen over anklagede mye lengre. Kinas statsminister burde vært arrestert da han var i Norge og Fidel Castro fortjener uten tvil en dom for sine overgrep. Listen kan gjøres veldig lang!

Men disse er jo sosialister og da har man jo gode motiver for sine overgrep, eller? Tvert imot, sosialismen er også i prinsippet en moralsk forkastelig, den fører alltid til overgrep og dens statsledere bør i like stor grad som Pinochet holdes ansvarlig for sine forbrytelser.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
aksel
aksel
16 years ago

3000 menneskene han drepte, og flere titusen han fengslet og torturerte, en million mennesker måtte flykte landet og han hadde direkte invirkning på allendes død. tror dette kan vere någe av grunnen t folks generelle avsky av denne mannen.

Kombat-Kåre
Kombat-Kåre
16 years ago

Jeg føler det stikk motsatt.
I Norge er det ikke lov til å være sosialist uten å få slengt etter seg HVER GANG at man «støtter» Pol Pot, Stalin m.m.
At Pinochet behandles «verre» synes jeg er en løgn, han blir knapt nok diskutert i mediene engang, enda han var minst like ille som Pol og hans kumpaner.

Fra arkivet