Ukategorisert

Er det noe galt med å leie?

Flere norske sykehus frykter store problemer når de fra 1. september ikke lenger får leie legespesialister fra et dansk firma, kan vi lese i Aftenposten.

Jeg har vanskelig med å forstå hva som er så galt med å leie en lege. Det skal foretas en vurdering av hvorvidt dette trengs eller ikke og gi tillatelse i hvert tilfelle. Jeg vet hva man kaller dette: Planøkonomi!

Vi vet at slikt ikke fungerer sammenlignet med et system med fritt marked. Nå som stykkpris er på full vei inn i norsk helsevesen, vil markedsmekanismer bidra i mye større grad enn før til et bra tilbud.

Det å leie istedenfor å ha faste leger, vil sannsynligvis gjøre tilbudet mer fleksibelt og bedre. Det vil kun bli brukt der dette er den mest effektive løsningen, og markedet vil vurdere dette mye bedre enn den beste arbeidsdirektør.

Mest lest

Arrangementer