Ukategorisert

Skolen er kjedelig

Annenhver elev kjeder seg på skolen, melder Dagbladet. Vi skjønner dem godt.

Skolen er lagt opp på en autoritær og ensrettende måte. Alle skal sitte stille og høre på en lærer som vet sannheten. Læringen er passiv. Alle skal lære det samme, uavhengig av interesser og evner.

I andre sammenhenger fungerer også dette dårlig. Dette er en gammeldags måte å gjøre ting på. Det er på tide med en skolerevolusjon. Tenke nytt!

Dessverre er den norske enhetsskolen en stor mastadont som vanskelig kan endre seg tilstrekkelig fort. Samtidig vil eventuelle feil ramme alle elever overalt. Private skoler vil være mye mer fleksible og eventuelle feil vil kun ramme lokalt. Suksess derimot kan overtas av andre.

Det å gi unge mennesker den kunnskap de trenger, er alt for viktig til å overlates til det offentlige, her må private alternativer på plass. Det er ikke tilfeldig at private skoler, de få som finnes, er mye mer populære blant foreldre enn den offentlige skolen.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Fornøyd skole elev
Fornøyd skole elev
16 years ago

Jeg er ganske uenig i akurat dette temaet. Selv går jeg i 10. ende klasse. og stortrives på skolen. Timene er spennende, og jeg vet at det er flere som deler meningen min. Vi har noen fantastiske lærere som gjør det interessant å lære! Det blir feil å si at alle ikke liker skolen, fordi det er ufattelig mange som stortrives!!

Per
Per
16 years ago

Du får forte deg å lære rettskriving innen du går ut tiende. Skoleelev skrives i ett ord.

Fra arkivet