Ukategorisert

Misunnelse og smålighet

Statsministeren og hans disipler i Veridkommisjonen er kraftig provosert av Røkkes 100-millioners hytte i Oppdal, kan man lese i dagens Dagbladet.

Bondevik skjønner ikke hva Røkke skal med en slik stor hytte og liker ikke at folk viser frem rikdommen sin på den måten. Nemlig, tenk å bruke de pengene man har. Det er mer norsk og høyverdig å gjemme dem i madrassen og plukke tomflasker for å bli enda rikere. Øh…

Det er bra å tjene penger og det er fornuftig å bruke pengene sine på noe man har lyst på. At norsk smålighet og misunnelse kryper frem fra trestubbene, bør Røkke ikke bry seg om. Man skal ikke glorifisere Røkkes ulike forretningsmetoder. Godt mulig at noen av dem er litt på kanten, jeg følger ikke med på slikt.

Men jeg synes det er vanvittig kult at noen starter med to tomme hender og skaper sin egen formue! De fleste rike lever av det deres foreldre og besteforeldre har skapt, bra at noen skaper noe fra bunnen av.

At man i tillegg vet å bruke pengene sine til egen luksus er veldig bra. Hva er vitsen med å være rik om man fremdeles skal spare på smøret på brødskiven?

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer