Ukategorisert

Formynderi

Undertegnede ble litt positivt overrasket over at FrP har planer om å kvitte seg med Jonstad, selv om han nok bare er en symbolsk idiot som de ofrer av taktiske hensyn. Men så har man jo Jan Simonsen da som kan trekke FrP ned igjen i søla, f.eks. gjennom det utspillet han har i dagens VG.

Voksne asylsøkere bør følges til butikken for å forhindre lovbrudd, mener Simonsen. Dette er rent og skjært formynderi. Asylsøkere bør tvert imot vises respekt og bli behandlet som selvstendige mennesker. De bør komme til et fritt land og ikke til en fangeleir.

Det Simonsen ikke har forstått er at det finnes grenser for hva slags virkemidler man kan bruke i bekjempelsen av kriminalitet før politikken i seg selv blir kriminell. I mange sammenhenger er faktisk myndighetene ofte selv trusselen mot individets frihet, ikke private kriminelle. Dette er en grunn til at det finnes asylsøkere.

Vi bør passe godt på at Norge blir et land der mennesker behandles som uskyldige inntil de har gjort noe galt. Å la folk kun gå i butikken med følge er ikke slik behandling.

Mest lest

Arrangementer