Ukategorisert

Maktkamp

Valget er over! Nå skal det bestemmes hvem som får ulike verv. Hvem som bestemmer i ulike kommuner.

Det spesielle med slike situasjoner er at velgernes valg plutselig blir mindre interessant. Hvordan valgvinden har blåst, skyves ned i skuffen og saken overlates til god gammeldags hestehandel.

For å ta Oslo som eksempel. Der har Høyre hatt byråd alene, og ordfører. Ved valget gikk Høyre frem og FrP tilbake. Nå krever FrP ordføreren for å fortsette å støtte Høyre. Man kan således få en situasjon der makt forskyves fra de som vant valget til de som tapte valget.

Et problem med valg og voteringer er at det ikke finnes en objektiv rettferdig mal for hvordan man skal få et resultat. Av denne grunn overlates ting til tilfeldigheter og maktkamp og taktikk. Dette vil vi merke klart i ukene som kommer dersom man følger med.

Mest lest

Arrangementer