Ukategorisert

Skattemyndighetene tok seg til rette

I årevis har DnB ulovlig utlevert opplysninger om personers bankkonti, kan vi lese i Aftenposten.

Dessverre er nok bare dette en midlertidig seier. Lignignskontorene har utrolig mange pressmidler og tilgang til det meste av informasjon. Å protestere mot disse kan få enorme konsekvenser for private bedrifter og enkeltpersoner. Bokettersyn er et helvete for bedrifter, uansett om det finnes noe galt eller ikke.

Med dagens kompliserte lovverk, er det også nesten umulig å drive helt lovlig, så de kan alltids finne noe hvis de graver dypt nok.

Dessverre er det vanskelig å redusere skattemyndighetenes makt. Jeg får hvert år tilsendt en ferdig utfylt selvangivelse, noe som må bety at de har tilgang til nesten alt av opplysninger om meg. At nå en del av de opplysningene som ligningskontor kan etterspørre, er ulovlig, betyr bare at de har fått innsnevret sin makt litt.

Jeg frykter at The empire strikes back…

Mest lest

Arrangementer