Ukategorisert

Skatteligningen og rikdom

Nå har det stått i avisen, skatteligningen. Tallene som viser at de rike blir rikere. Misunnelsen ligger rett rundt hjørnet hos de fleste! Tallene viser minst to ting. I prosent betaler rikingene mye mindre enn oss vanlige dødelige. I antall kroner betaler de mye mer.

De bidrar mye mer til fellesskapet og andre har derigjennom ingen grunn til å anklage dem for ikke å gi sin del. At de betaler en mindre prosendel er interessant. Det betyr at skattebyrden er større for vanlige folk. Det er folk flest som rammes av de umoralske skattene. Det er vanlige folk som utbyttes mest og hardest.

Hvorfor er det slik? Siden «alle» politikere mener at de rike må betale størst andel. Det kalles politisk svikt. Staten kan ikke ordne opp i visse ting. Det er noe av det samme som gjør at sykehus har køer selv om alle politikere har lovet å gjøre noe med det i alle valgkamper så lenge jeg kan huske. Staten fungerer ikke.

Så vi er henvist til å smugtitte på andres ligning mens vi ergrer oss. Finne ut hvor mye vi og andre blir frastjålet (i direkte skatter, mesteparten er skjult i avgifter) av politikere vi ikke ønsker. Skatt er ondskap i sin mest farlige form. Organisert tyveri i en gigantisk målestokk.

Hvis du er i tvil om sistnevnte, så prøv å sende et brev til ligningskontoret om at du heller vil beholde pengene selv i år. Og se på resultatet…

Mest lest

Arrangementer