Ukategorisert

50 jævlige år

I dag er det 50 år siden kommunistene tok makten i Kina. I en artikkel i The Economist i den anledning oppsummeres dette på følgende måte:

NEVER before in the annals of human history has so much harm been done to so many, with so little remorse.

Kinas historie viser hvor farlig planlegging og sentralisering kan være. Hvilket helvete som kan bli resultatet når man prøver å bygge et himmelrike.

Det triste er at sosialisme fortsatt regnes som et ideal av mange til tross for at det over alt har ledet til forferdelige resultateter. Sosialismens praktiske ruin er ikke tilfeldig, den skyldes iboende egenskaper i disse ideene. Sosialismen er også som prinsipp moralsk forkastelig og urettferdig.

La oss minnes de mange millioner mennesker som er blitt myrdet på sosialismens alter i Kina i løpet av de siste 50 år.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • I møte med fiendenI møte med fienden
    Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
  • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
    Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.