Ukategorisert

Statsbudsjettet

Jeg vurderte å skrive en masse om statsbudsjettets innhold, om hvor ille det er. Men det gjør jo alle andre. Om hvordan det påvirker folks liv.

Det mest interessante er det faktum at politikere får lov til å gjøre dette. Sitte på Stortinget eller i regjeringen å bestemme over andre menneskers liv.

Denne retten er minst like ille som innholdet i det de gjør. Politikere har ikke mer legitim rett til å bestemme over din økonomi eller din livsstil enn det naboen din har. Alt politikere har rett til er det de eventuelt er delegert av mennesker til å gjøre av det disse legitimt har en rett til.

Så hele statsbudsjettprosessen baserer seg på illegitime virkemidler, der politikere stjeler mer av folks penge,r og fordeler disse rundt som de lyster. De tar fra mennesker kontrollen over sitt eget liv. Umyndiggjøring kan man kalle det.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Åpent sår i 25 årÅpent sår i 25 år
    Blitz-miljøet er en demokratisk vits.
  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.