Ukategorisert

Statsbudsjettet

Jeg vurderte å skrive en masse om statsbudsjettets innhold, om hvor ille det er. Men det gjør jo alle andre. Om hvordan det påvirker folks liv.

Det mest interessante er det faktum at politikere får lov til å gjøre dette. Sitte på Stortinget eller i regjeringen å bestemme over andre menneskers liv.

Denne retten er minst like ille som innholdet i det de gjør. Politikere har ikke mer legitim rett til å bestemme over din økonomi eller din livsstil enn det naboen din har. Alt politikere har rett til er det de eventuelt er delegert av mennesker til å gjøre av det disse legitimt har en rett til.

Så hele statsbudsjettprosessen baserer seg på illegitime virkemidler, der politikere stjeler mer av folks penge,r og fordeler disse rundt som de lyster. De tar fra mennesker kontrollen over sitt eget liv. Umyndiggjøring kan man kalle det.

Mest lest

Arrangementer