Ukategorisert

Si nei til portforbud for ungdom

Oslo FrP vil innføre portforbud for ungdom på kvelden. Mennesker under 15 skal fjernes fra sentrum etter kl 23. om kvelden, ifølge Bjørn Hansen. Han grunngir det ikke noe særlig utover at det er en selvfølge at de ikke kan henge der om natten.

Flere innvendinger kan innvendes. For det første er det betenkelig at politikere styrer folks døgnrytmer, dette er det samme som skjer ved åpningstidsbestemmelser. Folk bør få lov til å være ute når de vil, uavhengig av politikernes egne døgnrytmer.

Dernest medfører dette en umyndiggjøring av ungdom, de behandles som barn, noe som er en dårlig strategi om du vil ha dem til å oppføre seg. Forresten merkelig at FrP som er de som sterkest ønsker å senke den kriminelle lavalderen, i denne sammenhengen ønsker å umyndiggjøre de samme menneskene. Det henger ikke på greip.

Det er også merkelig at man ønsker å ta fra foreldre ansvaret for barna sine, og gjøre dem til en politisk oppgave.

Å bruke politiets begrensede ressurser på å fjerne mennesker som ikke gjør noe galt, ved siden av å være for unge, er også betenkelig. Politiet bør ha viktigere oppgaver, og det er overraskende at FrP kommer med et slikt forslag. Men så er det jo ikke overraskende med overraskende forslag fra FrP…

Mest lest

Arrangementer