Ukategorisert

Tvangsekteskap og visumregler

Den siste tiden har det vært fokusert mye på tvangsekteskap for innvandrerjenter. At det er ille med slikt er vel, er vel ikke så kontroversielt. Men hvorfor skjer slikt?

Det var en interessant sak i den anledning i Aftenposten. Her skrives det at norsk-pakistanske jenter som skal giftes bort til fettere i Pakistan, har fått kallenavnet “visum”. Noe som er svært interessant.

Mange har koblet slike til muslimsk tro eller innvandrerkultur. Kanskje er det imidlertid i like stor grad markedets svar på stengte grenser. Man bruker de tilgjengelige midler for å skaffe seg tilgang til riket.

Kanskje slapp disse jentene å gifte seg, dersom deres fettere fritt kunne innvandre til Norge. Det ville jo vært et forsøk verdt.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • DødsstraffDødsstraff
    Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
  • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
    Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.