Ukategorisert

Flink gutt – Prins Charles

Dagbladet melder at Prins Charles ikke møtte opp på den store banketten Kinas president Jiang Zemin holdt i London i går kveld.

En slik boikott fra hans side er skikkelig bra! Det må bli slutt på at ulike øvrighetspersoner kryper for de kinesiske kommunistene og overser deres brudd på menneskerettighetene. Dette er et flott signal, av en ellers ganske så patetisk prins.

Handel med Kina er bra, og er til fordel for alle parter, ikke minst Kinas innbyggere. KInas ledere vet hvor avhengig landet er av vestlige handlesforbindelser, så vitsen med smiger i den sammenhengen er minimal. Handelsboikott er et tåpelig virkemiddel overfor Kina.

Kinesiske ledere har imidlertid som alle ledere, et stort selvbilde. De liker å være flotte og fine blant andre øvrighetspersoner. Dette bør man imidlertid slutte med å innvilge dem. Oppførselen til norske myndigheter for noen år tilbake var direkte skammelig. Jeg fikk f.eks. ikke lov til å stå på fortauet å prate med noen venner fordi jeg hadde på meg en (1. opplag) gull Amnesty t-skjorte.

Likeledes er vår behandling av Taiwan like beklagelig. Landet burde vært anerkjent for lenge siden, og her bør Storting og regjering få ut fingeren. Og forbedrer ikke Kina seg, bør de ikke få møte norske ledere neste gang de har lyst.

Mest lest

Arrangementer