Ukategorisert

Ulv -> Fanger -> Alle?

Rolf B. Wegner gjør ingen forskjell på ulv og farlige fanger. Fangene bør utstyres med en databrikke slik at det blir lettere å overvåke dem, mener politimesteren i Bergen. Dette kan vi lese i Nettavisen. Her kan du også stemme ja eller nei til forslaget.

Besnærende forslag, ikke sant? Veien til helvete er brolagt med besnærende, velmenende ideer. Problemet med slike forslag er at man forskyver grenser. Man går et skritt lenger mot et overvåkningssamfunn. Og går man mange nok små skritt, så kommer man veldig langt.

Slike forslag forutsetter alltid som underliggende premiss at staten er god og snill. At myndighetene ikke vil gjøre noe galt. At lovene er gode. Dessverre er det ikke slik.

Slike tiltak vil bli misbrukt, de vil ramme mennesker som er uskyldige. Mennesker som ikke har gjort noe galt. Fordi lovene er gale, fordi de gjøres feil. Og fordi neste skritt vil ramme også andre.

Tenk bare hvor trygt det ville være om alel barn fikk en slik databrikke. Da kunne man finne dem om de gikk seg bort eller ble utsatt for en kidnapping. Og dersom alle voksne også hadde en slik brikke, da kunne man finne ut hvem som var sammen med den lille jenta på det tidspuntket hun forsvant i vannet inne i skogen.

Så blir konklusjonen at vi alle bør ha en brikke, for det er jo bare slik at de skyldige har noe å frykte. Når dette skjer, er vi i et helvete på jord. La oss ikke gå flere skritt på den veien.

Mest lest

Arrangementer