Ukategorisert

Ikke forby nazisme

Den siste tiden har det skjedd forferdelige ting i Sverige. Politiske mord foretatt av nynazister. FRIdemokratene i den anledning sendt sin kondolanse.

Få er vel uenige om hvor ille slike holdnigner og handlinger er. Dessverre så blir ofte slike totalitære ideologier møtt med totalitære mottiltak. Nå vil svenskene forby nazistiske organisasjoner, melder Aftenposten. Et forbud er et uakseptabelt tiltak. Det man da gjør er å forby folk med en bestemt politisk/ideologisk oppfatning å organisere seg, noe som er en mye større trussel enn det nazismen representerer i dag.

HVor skal man sette grensen når man begynner å forby politiske motstandere å organisere seg? HVis man først skal gjøre det, så bør vel også kommunister forby å organisere seg. Kommer de til makten blir i hvert fall jeg skutt. Og noen vil sikkert forby frihetsforkjempere som meg å organsiere seg.

Argumentet deres er at nazisme er en voldsideologi som begår drap og bombing. Dette kan imidlertid også anvendes mot kommunister. Dessuten gjør man her en farlig feil. Man tar individers handlinger og gjør hele den kollektive gruppen ansvarlig. De aller fleste nazister myrder ikke folk, skla de gjøres ansvarlig for handlingene til andre mennesker med tilnærmet samme ideer.

Nei, toleranse, ytringsfrihet og organisasjonsfrihet er noe som ikke bør tulles med. Totalitære forbud er det totalitære tankeretninger som tjener på.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer