Ukategorisert

La Lundteigen vaske trappene selv

Per Olav Lundteigen er en modig politiker. Dessverre er han også helt fortapt i visse sære og ubrukelige ideer, noe vi ser et godt eksempel på i dagens Nettavisen.

Han vil la lærerne selv vaske trappene på skolene når når renholderne er syk. Tilsvarende skal renholderne steppe inn når lærerne er syke. Lundteigen har tidligere vist at han ikke skjønner dette med arbeidsdeling, vi husker vel alle hans forslag om at alle (land) skal lage sin egen vaskemaskin.

Jeg skal jobbe som vikarlærer i morgen tidlig, jeg ville aldri gjort det hvis jeg kunne risikere å bli satt til å vaske trapper, det er ikke derfor jeg tar en lang utdannelse. Vi får også håpe at norsk skole ikke er blitt så dårlig at kvaliteten på undervisningen blir bedre, slik Lundteigen tror, om vaskepersonalet vikarierer ved sykdom hos lærerne.

La oss føre Lundteigens tanker videre: Kanskje burde han selv vaske kontoret sitt og la vaskepersonalet overta for ham ved sykdom, vel det siste hadde kanskej ikke vært så dumt… Eller la en hjernekirurg overta vaskejobben og la vaskepersonalet vikariere ved viktige hjerneoperasjoner.

Lundteigens forslag er bare så utrolig dumt. Arbeidsdeling er viktig, noe av det viktigste som finnes for å gi oss vår sivilisasjon. At Lundteigen ikke skjønner dette, gjør bare at jeg forstår hans meninger bedre. En av fordelene ved privatisering er faktisk større grad av arbeidsdeling, ved siden av konkurranse og profittfaktorene selvsagt.

Forslaget til Lundteigen var ment å være alternativet til privatisering. Er dette det beste alternativet som finnes, så vil nok alt blir privatisert snart. Argumentene vil falle helt vilt: Vi kan ikke privatisere fengslene, vi har et mye bedre alternativ: La fangene vikariere for vokterne ved sykdom. Øh…

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer