Ukategorisert

Microsoft vs staten

Natt til i dag slo en domstol i USA fast at Microsoft styrer et monopol som er til skade for både konkurrentene og forbrukerne, kan vi lese.

La meg først slå fast at jeg ikke liker Microsoft spesielt godt, de lager ikke verdens beste programmer, og de bruker av og til tvilsomme metoder. Men det er ikke det som denne saken handler om. Det handler om de er et monopol. Her kunne jeg vært svært enkel: Linux og Mac. Altså bevist at Microsoft ikke er monopol. Det er flere produsenter innen samme bransje.

La meg imidlertid gå litt mer inn på det. Mange mennesker bruker Microsofts produkter helt frivillig, det er deres frie valg. De kan når som helst la være. Alle andre kan når som helst også produsere alternativer til Microsofts produkter, intet hindrer dem. Problemet er visstnok at Microsoft er så store. Husker dere WordPerect? I sin tid hadde disse støre markedsandeler enn det Windos har nå. WP forsvant, og det kan skje med MS også. Databransjen forandrer seg fort.

Problemet er visstnok at Windows har Explorer innebygd i selve programmet. Hvilket problem? Dette medfører bare at det blir lettere for brukerne, som slipper å laste ned Netscape, noe selvsagt mange, inkludert meg selv, gjør. Denne første dommen i sakens anledning er ikke bra, håper det går ebdre i de andre, for Microsoft har ikke et monopol.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer