Ukategorisert

Et skritt i riktig retning

KrF foreslår nå å gjøre det lettere for utlendinger å få arbeidstilatelse i Norge, kan vi lese i Dagbladet.

Dette er et skritt i riktig retning. Det er riktig som de sier at Norge har behov for større innvandring. Dette gjelder imidlertid ikke bare Norge, det gjelder verden som helhet. I vår nye globale tid er grenser avlegs og gammeldags. Det er blitt naturlig for mennesker å flytte på seg. Innvandring og utvandring er bra!

Det skyldes ikke bare dagens KrF-utspill at jeg valgte å skrive om en mer liberal innvandringspolitikk i dag. Denne saken er svært viktig for liberale mennesker. Det er her vi kan vise vårt liberale sinnelag og det er saken der kvasiliberale alltid svikter, FrP er et godt eksempel. En liberal innvandringspolitikk er en naturlig del av en liberal politikk og et fritt marked.

Grunnen til at jeg ville fremheve det i dag er at det er et slags jubileum i dag. Dette er nyhetskommentar nummer 150 siden starten. Den 150. kommentaren dere kan kose dere med. Akkurat nå er det et viktig jubileum, i hvert fall for meg som redaktør. Når vi passerer 1000 kommentarer om noen år er det mindre viktig, men man skal huske at veien til frihet består av mange små skritt. Nå har vi tatt 150 skritt i riktig retning. Følg med på veien videre.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
    Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
  • Flertallet har ikke rett til å bestemmeFlertallet har ikke rett til å bestemme
    Stålsett-saken illustrerer det iboende problemet med demokratiet. Et flertall kan gjøre gale valg som ikke bør respekteres
  • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
    Effektive altruister er mer opptatt av regnestykker, og forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.