Ukategorisert

Gi meg et grisehjerte

Ikke overraskende sier Helseministeren nei til å tillate transplantasjon av dyreorganer til mennesker, kan vi lese i Dagavisen. Ikke overraskende akkurat…

Argumentene mot er imidlertid tynne, og bærer preg av å være vikarierende. Hos en helseminister fra KrF tilsier all magereaksjon nei til noe slikt, de har en innebygd konservatisme og skepsis. Jeg skjønner ikke hvorfor dette bør forbys.

Hvis noen ønsker et grisehjerte i kroppen, så er det jo deres egen sak. Jeg skal ikke påtvinge helseminister Dagfinn Høybråten å ha noe slikt i kroppen. Men han bør ha tilsvarende respekt for at andre vil velge annerledes. Personlige valg er viktigere enn allmenn moralisme.

Spesielt i saker der det kan være snakk om liv eller død, er det patetisk med gammelmoralismen. Denne frykten for utvikling og fremskritt er patetisk. Det er liksom så farlig… Det er de samme menneskene og fremtidspessimismen som hindrer de fleste nye herligheter.

Jeg lurer ofte på hvor mye bedre verden ville vært om disse folkene hadde passet sine egne saker.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Inge Jard Grønås
Inge Jard Grønås
17 years ago

jeg selv som kristen forbyr ikke dette hvis et grisehjerte i en menneskekropp går bra. egentlig så pleier det som oftest gå bra har jeg hørt. jeg gjentar en ting: dette har jeg ikke noe imot hvis et grisehjerte går like bra som et vanlig menneskehjerte.

hilsen meg.

Fra arkivet