Ukategorisert

Brann i rosenes leir

Det har vært mye uro i FrP i den siste tiden. Nå kan vi lese i Dagbladet at Carl I. Hagen har fått valgt Lodve Solholm til sekretær i gruppestyret.

Grunnen er vissnok at han i motsetning til Jan Simonsen er lojal mot Hagen. Merkelig, er det noe som har preget Jan Simonsen opp gjennom årene, så er de lojalitet. Man må nok lete dypere.

Hagen er populist, han ønsker størst mulig oppslutning, og er villig til å endre politikk deretter. Innvandringssaken er de siste årene blitt profilert så kraftig at FrP er/var på vei til å bli et halvfascistisk parti. Hagen innser at dette ikke gir mye stemmer, man kan ikke gå for langt i innvandringsfeintlig retning før man begynner å støte fra seg selv de som ønsker restriktiv politikk.

Nå er imidlertid innvandringsmotstanderne blitt så mektige at de utgjør en reell trussel. Hagen trenger et parti med mange fløyer der ingen er for sterke, han trenger en salig, uprinsipiell, merkelig blanding av ulike mennesker.

For noen år siden kastet han ut ansvarlige liberalister fordi de ble for sterke, de kunne faktisk den gang true de andre fløyene i partiet. Nå er det en annen fløy som er blitt veldig dominerende. Spørsmålet er om han vil sette i gang en hekseprosess mot disse også? Jeg tror ikke det, jeg tror han bare velger å fjerne de verste, slike som Jonstad.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer