Ukategorisert

Motbydelig, fra alle kanter

På TV2-nyhetene i går kunne vi se at en pastor i en kjent frimenighet i Oslo kom med harde angrep på homofile. De var verre enn griser og kaniner.

Slike uttalelser er etter min mening ganske så motbydelige. Nå beklaget han bildebruken etterpå, men uansett så viser det liten respekt for andres livsstil.

Det ble imidlertid verre utover i sendingen. Landsforeningen for Lesbisk og Homofil frigjøring anmeldte pastoren for hans uttalelser, noe som jeg finner svært tvilsomt. Selv om man finner både ham og hans religion krenkende, bør han uansett ha rett til å ytre sine meninger.

Til slutt kom det et innspill fra TV2-reporteren. Uttalelsene fra pastoren kom på en tv-sending fra deres egen kanal. Det ble nå ymtet frempå at de risikerte å miste konsesjonen til å sende mer på grunn av dette. I så fall er det regelrett sensur og viser klart konsesjonsordningens sanne ansikt.

Moralen i denne farsen er at vi liberale mennesker på alle kanter er omgitt av folk med liten respekt for andre mennesker og deres rett både til egen livsstil og egne meninger. Det gjør det bare enda viktigere at vi viser en konsekvent liberal holdning.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Mangfold versus enfoldMangfold versus enfold
  Markedet skaper mangfold og politikk skaper enfold. Hva vil du velge?
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.