Ukategorisert

Enda mer byråkrati og ulykker

Det var en ulykke i går kveld kan vi lese , en katamaran sank og mange omkom. Saken har forresten dominert alle nyhetsmedier til det kjedsommelige. Det er patetisk hvordan alle medier er opptatt av det samme.

Nå går vi jo i den samme fellen akkurat i dag da. Trøst deg med at budskapet i det minste er annerledes, og ganske kynisk vil kanskje mange andre si.

Jeg ergret meg kl. 10.00 i dag over en ekstra nyhetssending om saken som tok 15 minutter av min sportslørdag. Og dette skjer hver gang det skjer en ulykke. Alle blåser det opp i det vide og det brede, på samme måten, hvor finnes mangfoldet?

Det verste var i 1991 den gang Olav V døde, den gang ble det umulig å få med seg noe som helst annet i nesten en uke, bortsett fra Golfkrigen da. Det var nesten så man ønsket seg et helvete der vi kunne sende fyren fordi han døde rett i forkant av EM på skøyter.

En annen ting som ergrer meg med slike ulykker er hvordan de alltid brukes til å spre mer regler og byråkrati. På katamaranen eksisterte det ikke passasjerlister, med den konsekvens at det var vanskelig å finne ut hvem som var døde og hvem som levde. Kravet dukket derfor opp om at det nå må bli påbudt med passasjerlister på slike, noe som sikkert vil bli vedtatt. Så nå må selskapene bruke ressurser på dette, og vi som passasjerer må fylle ut enda flere tåpelige skjemaer.

En ulykke kommer sjelden alene…

Tags:

Mest lest

Arrangementer