Ukategorisert

Outing av nazisvin

I Aftenposten kan vi i dag lese at Sveriges fire største aviser viser en felles front mot nazister og mc-kriminelle. 62 av dem avsløres med bilder og personopplysninger.

Dette er en form for outing som vekker sterke følelser. Jeg synes det er helt greit at mennesker får sitt politiske pass påskrevet. Har man greid å innhente disse opplysningene på en ryddig måte, er det selvsagt helt greit at avisene offentliggjør dem.

Noen vil vise til personvernet. For å si det slik: Mennesker eier ikke sitt eget rykte. Ytringsfriheten kommer foran folks rett til å få skjult sine opplysninger. Unntaket oppstår kun dersom avisenes opplysninger var kommet frem som en følge av at avisen f.eks. brøt seg inn og rappet medlemsregisteret til en organisasjon.

Så gjenstår spørsmålet om trusselen er stor nok til å rettferdiggjøre så kraftige virkemidler. Jeg heller i retning av at nazister er midnre betydningsfulle i forhold til hva mediene antar. Man skal ikke se bort fra at aviser kan blåse opp slike gruppers betydning for å blåse opp egne salgstall…

At nazister og mc-kriminelle plasseres i samme bås er mer tvilsomt. Det hadde vært mer naturlig å plassere nazistene sammen med fanatiske kommunister, gjerne blandet i samme artikkel. På den måten ville man fått plassert totalitære ideologier der de hører hjemme; i sammen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer