Ukategorisert

Prise Herren

Prise Herren får et helt nytt innhold, vi får kommersiell kristendom. Knut Rydjord er Oslos første privatpraktiserende prest, melder Aftenposten.

Han tar 300 kr timen for en samtale. Om det er et alternativ til psykolog eller til bønn skal vi ikke spekulere i. Det er imidlertid positiv at også prester begynner å ta seg direkte betalt for sine tjenester. Det er helt riktig og moralsk at den som benytter seg av en tjeneste, også betaler for den.

Vi får håpe tiltak som dette er med på å føre kirken vekk fra den gammeldagse statskirkeformen basert på påtvunget medlemsskap og obligatorisk betaling. Det er mye bedre at hver enkelt tar et personlig valg og betaler for den tjenesten de kjøper.

Jeg gleder med til den dag Den Norske Kirke bytter ut kontingenten med billettsalg…

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
    Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
  • Ja til bompengerJa til bompenger
    Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
  • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
    Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.