Ukategorisert

En patetisk partileder

I Nettavisen i dag kan vi lese at mer enn halvparten av AP velgerne mener at partiet ikke er tjent med at Jagland blir gjenvalgt som partileder.

Dette er ikke overraskende, tydeligvis er ikke APs velgere helt fjerne likevel, til tross for sitt partivalg. Jagland har vist seg å være en katastrofe for Arbeiderpartiet. Måten de både har mistet makt og oppslutning på samtidig er langt på vei et resultat av Jaglands manglende evner.

I dag er politikk snakk om kommunikasjon. Få frem et budskap på en måte som tiltrekker og engasjerer velgerne. Hagen kan det, Bondevik likeså. Jagland er til og med dårligere en Jan Pettersen til dette. Pettersen utstråler i det minste litt traust troverdighet, i den grad utstråling er noe man kan bruke om ham.

Jagland derimot er en partibyråkrat, med erfaring fra partiapparat. Der er det andre egenskaper enn utstråling og velgertekke som er avgjørende. Han er utvilsomt flink til dette, i motsatt fall hadde han nok ikke klart å bli partileder. Han er i hvert fall ikke valgt på grunn av briljante retoriske evner.

Vi får håpe at AP gjenvelger Jagland, det vil være bra for oss alle siden det garantert hindrer AP å bli et stort og betydningsfullt parti.

Mest lest

Arrangementer