Ukategorisert

Macau: RIP

I dag overtar Kina Macau. Dette er den siste europeiske kolonien i Asia. Greit nok at Europa ikke har krav på land langt borte, dette betyr imidlertid ikke at det er riktig å overlate disse menneskers skjebne i kommunist-Kinas hender.

Det er ikke slik at det er naturlig med en kinesisk storstat. Det viktigste er at mennesker får lov til å leve et liv i frihet. Dette må alltid gå foran nasjonale krav. Først falt Hong Kong, kanskje verdens frieste samfunn, nå er Macau kinesisk.

Nå står Taiwan for tur neste gang i følge kinesiske myndigheter. Vi får håpe det aldri skjer. Kinas imperialisme som tidligere har rammet bl.a. Tibet, har ingen legitimitet. Taiwan har like stor rett til å eksistere som en egen stat som det Kina har. Selv med alle dens feil eksisterer det i det minste litt frihet der og et demokratisk styresett.

Det er patetisk at ikke Taiwan anerkjennes som et eget land. Må det aldri bli en del av Kina.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer