Ukategorisert

Mye vil ha mer

I følge Aftenposten har det vært en kraftig utgiftsvekst på Stortinget. Og da snakker man om de interne budsjetter for driften av Stortinget, og ikke representantenes generlele sløsing med skattebetalernes penger. I samme avis kan man også lese at representantene ønsker bedre vilkår.

Nå er det riktignok en innbygd del av mennesket å ikke være fornøyd med det man har, og stadig ønsker å forbedre ens egen tilstand. Dette er en positiv drift, og har medført å få mennesker ned av trærne og inn i hus med moderne teknologi. Problemet oppstår når dette kommer som en følge av snylting på andre og ikke som en følge av egen produksjon.

Stortingets inntektskilde er andre menneskers penger. Hver gang de øker sine utgifter, så betyr det at folk må betale mer skatt. At arbeidsvilkårene på Stortinget er dårlige, kan avkreftes av alle oss som har sett dem og er vant til andre forhold.

Nå kan det imidlertid innvendes at utgiftene til drift av Stortinget er småpenger sammenlignet med deres øvrige bruk av penger. Og dersom dette kan bidra til å forbedre beslutningene, så kand et være lurt. Likevel tror jeg dette kun bidrar til å bygge opp et større byråkrati og en mer intern holdning.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer