Ukategorisert

Høyre er like ille?

I går hudflettet jeg Venstres Odd Einar Dørum for sine angrep på personvernet. I dag rapporterer Aftenposten fra en kriminalpolitisk utredningsgruppe i Høyre.

De støtter tidligere forslag om å tillate anonym vitneførsel, i seg selv et hårreisende forslag. I tillegg mener de at alle må ha ID-kort som de må vise frem til politiet på oppfordring.

Lite betydningsfullt vil mange kanskje mene. Og de har rett i at dette handler om små skritt. Tillat meg derfor å ta en parallell.

Folk aksepterer dagens skattenivå. Til tross for at det er hårreisende høyt. En grunn til det er rett og slett at skattene har økt svært langsomt. De er blitt stadig litt verre, men ikke så store endringer av gangen at folk har brydd seg om det.

For å si det slik, innføres jævelskap langsomt nok, aksepterer folk det uten problemer. De er konservative og støtter stort sett det bestående og små endringer opprører ingen. Det samme som har skjedd når det gjelder skatt er på full fart inn når det gjelder personvern. Små skritt i en bestemt retning. Stoppes det ikke er vi i Helvete om 50 år.

Mest lest

Arrangementer