Ukategorisert

Plikt til å dø for landet

I Dagsavisen kan vi lese at sjef for Vernepliktverket, brigadér Ole Sannes mener at vernepliktige soldater må kunne sendes til utlandet selv om de ikke ønsker det.

Ikke nok med at man skal kunne fratas et år av sitt liv. Nå skal man kunne kommanderes til å dø hvor som helst. Saken illustrerer at verneplikten ikke bare handler om at du fratas et år av ditt liv. At du ofrer livet ditt, at du forer deg selv, forventes. Dypt umoralsk.

Ditt liv fratas deg og du gjøres om til et verktøy som kan sendes hvor noen andre måtte ønske. Denne måten å behandle mennesker på er forferdelig inhuman. Hvor ble det av retten til å leve sitt eget liv?

Jeg klarer ikke å skrive noe mer nå, jeg er så sint og forbanna på disse fascistene som leker med andre menneskers liv på denne måten.

Mest lest

Arrangementer