Ukategorisert

EUs verste direktiv

Glem matsminke og andre herligheter. EUs verste direktiv skal ifølge Aftenposten behandles i Stortinget i morgen.

Det kontroversielle EU-direktivet skal sikre at idrettsbegivenheter av stor nasjonal interesse sendes på åpne, riksdekkende kanaler. I Norge vil det i praksis bety at TV 2 og NRK slipper konkurranse fra mindre aktører om TV-universets aller mest attraktive arrangementer.

Fotballpresident Per Ravn Omdals argumenter mot forslaget er meget gode, jeg klipper direkte:

«- Hvorfor er dette så galt, Omdal?

– Det er en utrolig favorisering av de store kanalene. Jeg skjønner ikke at politikerne tør. Dette er misforstått populisme.

– Men er det ikke bra for TV-seerne?

– Det tror jeg ikke. Markedet er tjent med en blanding av smale og brede kanaler. Noen mener at det er en folkerett å få se Norges kvalifiseringskamper på en stor kanal. Det er det definitivt ikke, slår han fast.

– Forsikringen om at vi skal få «markedspris», er absurd. Det er jo ingen som kan fortelle hvordan denne markedsprisen skal etableres når TV 2 og NRK er de eneste som kan by og har all mulighet til å bli enige innbyrdes, fortviler Omdal.»

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer