Ukategorisert

Retten til anstendige døgnrytmer

I papirutgaven av dagens VG er det en artikkel om forskere som mener skolen bør begynne en time senere om morgenen slik at barna får sove en time lenger.

Denne tanken er svært positiv, men den går ikke langt nok. Vi bør ta skrittet i retning et samfunn med individuelt tilpassete døgnrytmer, der mennesker kan sove, spise, jobbe og leke når de vil. Det vil være et samfunn der vi b-mennesker ikke lenger diskrimineres av offentlige institusjoner.

Alt offentlig er nemlig tilpasset at folk skal stå opp tidlig om morgenen. Og det finnes mange av oss som det ikke er naturlig for. Grunnet statens monopol på en rekke tjenester blir vi da styrt inn i en uanstendig døgrytme der vi må stå opp på et tidspunkt der det er naturlig å gå til sengs.

Vi får håpe at det kommer mest mulig tilpassete løsninger slik at ulike tjenester blir tilgjengelig til ulike tider i fremtiden.

Mest lest

Arrangementer