Ukategorisert

Narkotisk dobbeltmoral

Nå har det skjedd igjen; en prominent motstander av narkotika kommer ut av skapet og innrømmer bruk av hasj. Aftenposten kan fortelle at Mo Mowlam som er leder av Blair-regjeringens kampanje mot narkotika, innrømmet å ha tatt seg en joint på 70-tallet, og inhalert…

Hun roses som vanlig er i slike tilfeller for sin ærlighet, og det får ikke konsekvenser for hennes stilling. Selvsagt er det ikke noe alvorlig hun har gjort. Problemet er bare at i forhold til lovverket er bruk av narkotika regnet som grove forbrytelser. 1/3 av fengselsdøgn i Norge sones på grunn av narkotikarelaterte forbrytelser.

Problemet er dobbeltmoralen, hun skal kjempe mot noe og det aksepteres uten videre at hun selv har gjort det. Signalet er at det ikke er så farlig. Det er utenkelig at slikt skulle skje på andre områder. Bare forestill deg en leder av en kampanje mot seksuell utnyttelse av barn som kommer ut av skapet og innrømmer at han tok en fem-åring på 70-tallet…

Det vil selvsagt føre til både det ene og det andre. Situasjonen er imidlertid parallell til det som stadig skjer når det gjelder innrømmelse av narkobruk. Poenget er selvsagt at det å røyke hasj ikke oppfattes som kriminelt. Og dette skyldes rett og slett at det ikke er noe som bør være forbudt.

Det burde man ta konsekvensene av og fjerne dette tåpelige forbudet.

Mest lest

Arrangementer