Ukategorisert

Det alle visste…

Dette har vært en skikkelig homo-uke. Først Anne Holt, så Per Kristian Foss.

Nå var riktignok dette med Per Kristian Foss noe alle som ferdes i politiske miljøer visste fra før. Jeg er overrasket om mer enn en håndfull i salen ikke forstod hva som skulle skje da Foss tok ordet på den måten han gjorde.

Det politiske innholdet i det som skjedde er mer interessant. Foss bokstavelig talt tvang frem et enstemmig valg. Høyre-folk er alt for anstendige til å la være å stemme på ham etter noe slikt. Han posisjonerte seg slik at han fikk partiet dit han ville. De måtte støtte ham!

Jeg tror dette er en del av en strategi for å klatre enda høyere i partisystemet. Ut fra hensynet til sin videre karriere kunne han ikke ha en slik hemmelighet i skapet, spesielt ikke når det var allment kjent. Dette er det første tegnet på at Foss ønsker å bli Høyres formann om noen år.

Hvis Foss signaliserer et slikt ønske er det to forhold som spiller inn i tillegg til de som uansett støtter/ikke støtter ham. Forholdet mellom de som ikke vil stemme på en homo og de som føler de må stemme på ham slik at Høyre ikke skal få stemplet seg som homo-diskriminerer igjen. Jeg tror forholdet nå er slik at de siste er i flertall, og det tror jeg Foss tror også…

For øvrig kommer her enda et bevis på at amerikanere er sprø moralister.

Mest lest

Arrangementer