Ukategorisert

La bønneropene gjalle

I dagens utgave av Aftenposten har Gunnar Prestegård fra Kristelig Folkeparti et utspill som det står lite respekt av. Dessverre!

For tradisjonelt sett har han ført en anstendig politikk overfor andre trosretninger, f.eks. når det gjelder etablering av privatskoler. Med dagens utspill kan det virke som om dette kun var fine ord for å beskytte sine kristne privatskoler.

Prestegård vil nemlig ikke at muslimske menigheter ikke skal få kalle inn til bønnerop. Selvfølgelig bør de få lov til det. I hvert fall like stor lov som den norske kirke bør ha til å la kirkeklokkene bråke som bare pokker hver søndag.

Religionsfrihet og likebehandling av ulike trossamfunn er en helt nødvendig del av et fritt og sivilisert samfunn. Det må bli slutt på den tiden Prestegård tydeligvis lever i; den tiden da alle var medlemmer i statskirken og det bare var en Gud, med Jesus som ambassadør. Vi lever nå heldigvis i et flerkulturelt samfunn.

Og jeg er i hvert fall takknemlig for å være student i disse tider, med det eksotiske og flerkulturelle mattilbudet og kulturliv som finnes i Oslo. Jeg liker hverken lefse, hardingfele eller stavkirker. Andre bør imidlertid få lov til å ha sin dårlige smak i fred enten det gjelder kirkeklokker eller bønnerop, bare jeg får pizza og Elvis!

Mest lest

Arrangementer