Ukategorisert

Formynderiet sprer seg

vil Statens tobakksskaderåd totalforby røyking på alle utesteder.

Tanken er skremmende. Dette er formynderi uten like. Riktignok er det slik at folk ikke har rett til å røyke på andres bekostning. Men det bør også være slik at den som eier en eiendom, bør bestemme om det skal være tillatt å røyke der.

Gjennom en slik ordning vil det være markedet som bestemmer hvorvidt det blir røykfritt eller røyking på utesteder. Dette vil føre til at alle får rett til å skape sin røykfrie eller røykende sfære. Rett og slett fordi markedet gir mangfold. Foreløpig tyder det på at flest mulig ønsker å kunne røyke på utesteder. Og da er det rettferdig at det er flest steder med røyking tillatt.

Alternativet gjennom at staten betaler det er at man får en ordning for alle. Tidligere har det vært slik at allergikere er blitt diskriminert. Nå virker det som om formynderiet svinger i en annen retning. Nå er det røykerne som skal straffes. Saken viser bare hvor galt det blir når staten skal leke formynder og helseprofet. La folk bestemme over seg og sitt i stedet!

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
  Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.