Ukategorisert

Borgerlig samling

Per Kristian Foss lanserte i helgen idèen om en borgerlig samling der ingen partier utelukkes. Tanken har sine sider.

Rent politisk er det liten tvil om at partiene på Stortinget står nær hverandre. Og da mener jeg alle partiene på Stortinget. Det er nyanser som skiller alle partiene, enten det er SV, SP eller FrP det er snakk om.

De ønsker alle høye skatter og et offentlig betalt helsevesen. De ønsker en restriktiv innvandringspolitikk og skolevesenet er et offentlig ansvar. Verneplikt må man ha og forbud mot narkotika likeså. Partiene er enige, eller nesten enige, om så godt som alle viktige politiske saker.

En storkoallisasjon blir det imidlertid neppe noe av likevel. Ganske enkelt fordi partienes oppgave er være uenige og fremstille seg som motstandere. Det er dette de lever av! Hadde det ikke vært for dette spillet, det politiske spillet, måtte politikere ut i virkeligheten på leting etter ærlig arbeid.

Og det er mye morsommere å leke overmenneske. Tro at du vet bedre enn folk selv hvordan de kan leve sitt liv.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer