Ukategorisert

Hvor fælt er det med Haider?

EU-landene vil boikotte Østerrike dersom Jörg Haider og hans såkalte Frihetsparti blir med i regjeringen kan vi lese i Nettavisen.

Nå er det ingen tvil om at Haider er fæl. Han står for et menneskesyn og en politikk som hverken er human eller liberal. Sånn sett er det ille om han kommer i regjering.

Nå synes jeg imidlertid EU reagerer alt for sterkt, og ikke så lite dobbeltmoralsk. Så vidt jeg husker sitter det kommunister i regjeringen i Frankrike. Og kommunister har ikke noe bedre menneskesyn og politikk enn Haider. Tvert imot, de er enda verre! Men disse reageres det ikke imot, for kommunismen er akseptert som stueren. Til tross for alle de folkemord som er skjedd i kommunismens navn.

Greit nok dersom mann vil reagere mot politikere med inhumane holdninger, men da bør man i det minste være konsekvent og utelukke samarbeid med andre land som har tvilsomme regjeringsdeltakere. Da bør land med kommunistiske ministre utelukkes med en gang!

Det er også en dobbeltmoral i at demokratitilhengere ikke aksepterer østerrikske velgeres rett til å velgere sine egne politikere. De bør få lov til å stemme dumt. Kanskje de fortjener å få en periode med autoritært fasciststyre når de stemmer på Haider. Så lærer de til neste gang!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer