Ukategorisert

Om å ta Madonna?

I dag har Nettavisen en utrolig sak. Jeg tar sjansen på å kalle det en sak, jeg hadde vel blitt dømt for det om jeg hadde jobbet i NRK.

Kringkastingsrådet har nemlig dømt NRK for en sexkommentar. Bakgrunnen var at slalomkjøreren Finn Christian «Finken» Jagge tok sin andre seier i et verdenscuprenn i Madonna de Campiglio. Jeg siterer Nettavisen:

«– Finken tok Madonna for andre gang, utbrøt en begeistret NRK-medarbeider, og la selv til: – Det vil jeg si var en kommentar med sprut i.»

Dette ble for mye for kvinneutvalget i AKP som klagde saken inn på grunn av det de mente det var «kvinnediskrimerende og sexistiske kommentarer». Okay, vi er vant til at disse kvinnene er helt sørpe i sine meninger på området.

Det er imidlertid verre at selv Kringkastingsrådet mener at slike kommentarer ikke bør finnes i NRK sine sendinger. Dette er sensur av reporteres mulighet til å være spontane og morsomme i sinne sendinger. Vi vil vel heller mene at det er Kringkastingsrådet som ikke bør forekomme.

Men vi kan jo trøste oss med at det var verre før. På 60-tallet fikk en mannlig turnkommentator sparken etter å ha sagt følgende på direkte sending: «Der gikk hun ned i spagat slik at hele pølsebua stod åpen.»

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer