Ukategorisert

Mens vi venter på Jens

AP ville opplevd et velgerskred med Jens Stoltenberg som leder. Dette melder Nettavisen. Tanken er spennende.

AP vil altså øke oppslutning med 15% med Jens fremfor Jagland. Dette handler om image. Så mye betyr et pent ansikt kontra en sløv tunge hos velgerne. For noen stor politisk forskjell er det neppe mellom de to, og i den grad det finnes, så kjenner neppe velgerne særlig godt til det.

Poenget er at folk stemmer i hytt og pine. De stemmer ganske så uavhengig av innhold. Og jeg synes det er skremmende at dårlig informerte, lett manipulerbare velgere bør få velge de som får lov til å bestemme over mitt liv. Det bør innføres mest mulig objektive tester for å få lov til å stemme. De som eksempelvis ikke kan navnene på tilstrekkelig mange partiledere og førstekandidater der de skal stemme, eller ikke vet hvor mange Stortingsrepresentanter som finnes, bør rett og slett nektes stemmerett.

Noen vil innvende at da blir det kun en elite som bestemmer. Og det har de rett i. Slik er det også i dag, stortingsrepresentantene er en elite, uavhengig av individuell intelligens i den forsamlingen. En slik ordning vil imidlertid skape en nødvendig motvilje mot valg.

Politikken bør nemlig erstattes av personlig selvråderett der hver enkelt bestemmer over egne valg.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer