Ukategorisert

Lotterilov og sensur

«Vil du bli millionær?» på TV2 kan bli tatt av luften fordi det er i tråd med Lotteriloven, melder Dagsavisen.

Dette er aktuelt etter at tilsvarende program er stoppet i Sverige. Det er en katastrofe om så skjer, et grovt tilfelle av politisk sensur av et populært tv-program. Selv har jeg ikke sett programmet, men antar at det er snakk om et folkelig underholdningsprogram med høye pengepremier.

Norsk lotterilov er i seg selv pinlig, den gir særfordeler til statens egne lotterier samtidig som den reduserer mulighetene til privat gambling. At publikum får redusert tilbud er en selvfølgelig konsekvens av dette. Hvis man nå i tillegg begynner å sensurere vekk populære fjernsynsprogrammer, går det alt for langt.

Det er på tide å gi fjernsynskanaler helt frie tøyler, uten noen form for politisk styring. Dette kan gjøres gjennom å la alle som har lyst, få lov til å sende som de vil. Dette vil gi et mye større mangfold enn i dagens politikerstyrte tv-verden.

Dessverre hviler formyndertanken tungt på skuldrene til våre politikere, jeg får lyst til å sitere Kjell Magne Bondevik fra 1988: «Om det hadde vært mulig, ville jeg skutt ned alle tv-satelitter.» (sitert etter hukommelsen)

Tags:

Mest lest

Arrangementer