Ukategorisert

Useriøst av VG

VG har i dag et oppslag om at Oslo Rådhus kan stå under vann om 250 på grunn av at isen på Antarktis ifølge forskere vil smelte.

Oppslaget er useriøst og dets innhold kan lett tilbakevises og blir avvist. Dessverre er dette kun et eksempel på pressens useriøsitet i miljøspørsmål. Feilaktige og useriøse katastrofespådommer får store oppslag. Rett og slett fordi det er godt stoff. Mens nøkterne og riktige analyser som viser at man ikke har noe å frykte, får mindre oppmerksomhet eller ingen i det hele tatt. Det er jo ikke noe spennende!

Frykten som følger av slike oppslag er med stor sannsynlighet et mye større problem enn alle faktiske problemer av drivhuseffekten. Dette skyldes at folk reagerer på slike oppslag, enten psykologisk eller gjennom handlinger. Den første effekten gir en del privat uro og angst som kan føre til problemer. Den andre effekten leder ofte til dårlige businessavgjørelser eller at folk engasjerer seg i politiske bevegelser som fyrer opp under dette. Sistnevnte er ofte, men ikke alltid, planøkonomiske og formynderske sosialister som enten ikke har peiling eller bruker saken for å fremme de synspunktene med total samfunnskontroll som de uansett var tilhenger av.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer