Ukategorisert

Ganske betydningsløst

Nå er det avgjort! Bondevik-regjeringen går av og Jens Stoltenberg og Ap overtar.

Dette har selvsgat vært hovedsaken i nyhetene i dag. Jeg har fulgt sånn halvveis med på sendingene og jeg har merket meg flere ting. En av disse er Jaglands åpenlyse bitterhet over den «urettferdigheten» han er blitt utsatt for, han ønsker tydeligvis seg selv tilbake i statsministerstolen.

En annen ting jeg har merket meg er den åpenbare fientligheten mellom SP og Høyre. Her er det tydeligvis mye innestengt aggresjon. En tredje ting er at alle selvsagt legger skylden på alle andre for at regjeringen måtte/valgte å gå av.

I dagene fremover vil det bli mye spekulasjon om hvem som havner i hvilken ministerstol. Det er imidlertid en ting jeg er litt nysgjerrig på og som jeg ikke har hørt noe særlig om.

Blir det noen stor forskjell i politikk som en følge av regjeringsskiftet? Jeg tror at svaret heldigvis/dessverre er nei på det spørsmålet. Stortinget er dominert at sosialdemokratisk konsensus fra SV til FrP. Da er det det som vi får. Noen nyanser blir det nok, men betydningen blir nok størst for de ledende politikere og deres stilling og prestisje. Det er kanskje derfor de er så opphissede?

Jeg synes forresten det er kult med litt politisk action, spillet kan være spennende!

Mest lest

Arrangementer