Ukategorisert

Pest eller kolera

Nå har vi fått ny regjering! Begge har flinke mennesker og tufser.

Det mest interessante er deres sammenfallende politikk. Begge ønsker en aktiv stat som styrer menneskers liv fra vugge til grav. Vi får imidlertid håpe at Stoltenberg i det minste legger sentrumspartienes kampsaker døde. Venstres miljøpolitikk, Senterpartiets landbrukspolitikk og Kristelig Folkepartis religionspolitikk, bør graves ned på et ukjent sted, og glemmes.

Regjeringsskiftet viser imidlertid at det mangler et reelt ikke-sosialistisk alternativ i norsk politikk. FrP er blitt kristenkonservative sosialdemokrater og Høyre er stort sett patetiske. Jeg ønsker meg et stort og sterkt parti som står på barrikadene og vil ha politikerne ut av både soverommet og lommeboken til folk. Og med «ut», mener jeg «ut», ikke litt mindre av det samme.

Men et slikt parti finnes ikke, og vil neppe komme på mange, mange år. Inntil den tid får vi velge mellom pest eller kolera. Og håpe at Høyre får mannet seg opp slik at vi også kan velge en liten forkjølelse.

Mest lest

Arrangementer