Ukategorisert

Seier for religionsfriheten, men…

Nå har muslimene fått lov til å innkalle til bønn gjennom bønnerop, og dette er gledelig. Det er også oppløftende at Hedningsamfunnet har fått tilsvarende rett. Det handler om religionsfrihet

Dette viser at man tross alt har en viss toleranse i forhold til andre, ikke-kristne religionssamfunnet. Det er imidlertid grunn til å spørre seg om man ikke heller burde fjerne retten til å ringe med kirkeklokker.

Jeg er glødende Elvis-fan, og en av initiativtagerne til en nystartet Elvis-klubb for studenter: Blindern Kongelige Selskap. Det hadde vært ganske kult å kalle inn til våre møter gjennom å la noen av kongens storheter, slik som Burning Love eller Unchained Melody runge mellom hustakene. Jeg tviler imidlertid om vi ville få lov til noe slikt. Hvorfor ikke?

Fordi det forstyrrer andre mennesker. Og jeg er ikke i tvil om at en Elvis-sang eller to er mer behagelig enn en kirkeklokke, et bønnerop eller et anti-bønnerop. Da stiller spørsmålet seg: Er det ikke farlig å la folk få lov til noe i religionens navn som er forbudt i andre sammenhenger? Selvsagt, religiøse bør ikke få lov til noe som ikke er tillatt i ikke-religiøse sammenhenger.

Så mens luften er fylt med gudsbespottelse og gudshylling, så bør vi kanskje vurdere om vi bør engasjere oss for å få fjernet disse forbanna kirkeklokkene som ringer grytidlig hver søndag morgen.

Mest lest

Arrangementer