Ukategorisert

Eksperter vil liberalisere britiske narkotikalover

Jeg kom over følgende oppslag i Aftenposten og vil gjerne dele det med dere. Britiske narkotikaeksperter har levert en uavhengig rapport om britisk narkotikalovgivning, og konklusjonen er en mer liberal lovgivning.

Dette er ikke særlig overraskende. Alle eksperter vet at myke stofer er mye mindre farlige enn det som gjenspeiles i lovverket. Det som foreslås er ganske enkelt å justere lovene i henhold til virkeligheten.

De rene nytteargumentene for legalisering av narkotika er svært sterke. Jeg har tidligere omtalt dem og vil ikke gå inn på dem her. Det er imidlertid også en prinsipiell side i forhodl til forbud mot narkotika, og den er etter min oppfatning den viktigste.

Det handler om menneskers rett til å bestemme over sin egen kropp. Til å bruke sin kropp til det man ønsker, på godt og vondt. Hva et menneske velger å putte i sin kropp, enten det er feit og usunn mat, alkohol eller heroin, raker ingen andre enn den personen selv. Det gjelder personlig sjølråderett og respekt for andre menneskers rett til å bestemme over eget liv.

Så selv om ekspertene presenterer gode praktiske argumenter for en mer liberal politikk, må vi huske på at dette også handler om grunnleggende prinsipper. Eiendomsretten til egen kropp er nemlig den mest grunnleggende rettigheten som finnes, og den blir krenket gjennom forbudet mot narkotika!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer