Ukategorisert

Dumskap – nesten korrupsjon

Aftenposten melder at «Schouparken skal bli boligområde». At dette skjer er ikke det mest sentrale, men hvordan det skjer. Endringer av bebyggelse bør skje på en anstendig måte.

I denne saken er det som har skjedd at området ble gitt til Oslo som friområde. Det ble så festet vekk, med klausul om fortsatt park. Så ble det solgt til firmaets eier, høyrepolitiker Karl Arne Enquist, uten klausul. Salget gikk i tillegg til takst, uten utlysning.

Vi vet alle hvordan takstene er i Oslo, langt under markedspris. 9,5 millioner for 6644 kvm på Grünerløkka er «gi bort»-pris. Måten dette salget på er skammelig, det er ensten korrupt. En slik privatiseringsmetode skader vår kamp for privatisering av Oslo kommunes eiendommer. Privatisering må skje på en riktig måte!

Beboerne ønskes lykke til i sin kamp mot bebygging i Schouparken. Løsningen på boligmangelen i Oslo er skyskrapere og utvidelse av markagrensen, ikke å fjerne de små grønne lunger som finnes.

Mest lest

Arrangementer