Ukategorisert

Tragisk brann

I dag kom Yngve Hågensen og frue hjem til sitt ødelagte hjem. Brannen er tragisk, spesielt siden det ikke er utenkelig at den er politisk motivert.

Å kombinere vold og politikk er svært farlig. Den politiske kampen må føres ved pennens kraft og ikke sverdets. Dette er dels moralsk begrunnet: Vigilante-vriksomhet og voldelig atferd er svært tvilsomt og bør kun tillates i selvforsvar. Vold avler vold.

Den praktiske siden er minst like viktig. I en situasjon der ting avgjøres ved vold, er voldsideologier fredelige ideologier som liberalismen helt overlegne. Vårt fredelige grunsyn med respekt for andre mennesker og forbud mot vold mot uskyldige, er ikke så effektivt i krig som ubegrenset ondskap. Voldsideologier som sosialisme og nazisme vil alltid vinne over mer frihetlige tanker i en slik situasjon.

Jeg synes forresten Hågensen er en trivelig fyr. Jeg liker folk som bytter ut pissprat med bannskap rett fra levra. Hos Hågensen kommer både meningene og ordene fra samme kilde…

Mest lest

Arrangementer