Ukategorisert

Utmeldelse av Statskirken

I Nettavisen kan vi lese at 47 000 mennesker har meldt seg ut av stastskirken i løpet av de siste ti årene.

Det sies ingenting om hvordan man har regnet med alle de som er tvangsinnført gjennom arkivgjennomgangen for noen få år siden. 14 000 av disse har meldt seg inn i ulike frikirker. Det er uansett bra at folk forsvinner ut av statskirken. Politikk og religion bør aldri blandes.

Sverige har nå skilt kirke og stat. Det er på tide at Norge gjør det samme. Religionsutøvelse er en privatsak og noe som politikerne ikke bør blande seg borti. Dette slår begge veier. Kirken lider under at troen er regulert av politikere, og vi andre lider under at staten ikke er nøytral.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kine
Kine
15 years ago

Hei.

Hvordan melder man seg ut av statskirken?

Mvh
Kine …

Marius
Marius
15 years ago

Denne linken forklarer det meste du trenger vite.: http://www.human.no/templates/Page____168.aspx

Fra Liberalerens arkiv