Ukategorisert

Dumme og farlige fanatikere

Vi kan lese i Nettavisen at Ungdom mot Narkotika (UMN) anmelder P4 for hasjpropaganda.

Gjennom hele sin virksomhet viser organisasjonen fanatisme og dumhet. I forbindelse med cannabis-marsjen i helgen anklaget UMN demonstrantene for å løpe ærendet til internasjonale narkobander. Virkeligheten er nærmest motsatt. Det er forbudet som tvinger folk til å kjøpe av nevnte grupperinger. Dersom cannabis ble legalt, så ville folk dyrke selv eller kjøpe gjennom vanlige butikker/spesialbutikker.

Å anmelde P4 viser deres manglende toleranse. I sin fanatiske kamp både for å profilere egen organisasjon og for å forsvare et avlegs forbud, skyr de intet middel.

Evnen til å nyansere og tenke viser sitt fravær når UMN skråsikkert bruker som argument at «2-3 prosent av dem som bruker cannabis faller totalt igjennom i samfunnet.» For det første betyr det at 97-98 ikke faller igjennom. For det andre så sier tallet ingenting om at dette skyldes cannabis-bruken. Det kan være andre faktorer med i bildet, eller kanskje disse ville falt igjennom uansett, eller kanskje årsaksforholdet er motsatt: at de bruker hasj fordi de faller utenfor.

Man kan jo også merke seg at UMN er en av mange statsbetalte organisasjoner hvis formål er å argumentere mot et liberalt syn. Å gi dumme og formynderske fanatikere store ressurser er farlig.

Mest lest

Arrangementer