Ukategorisert

Husk Sovjetunionen

Et av mine minner fra den gamle kommuniststaten Sovjetunionen er bildet av mennesker i kø utenfor tomme matvarebutikker. Det var den tanken jeg fikk da jeg leste et oppslag i Nettavisen om en offentlig skole i Narvik

Skistua skole har nemlig ikke hatt viskelær siden jul, og nå er det nesten tomt for blyanter. Et eksempel på fattigdommen i den offentlige skolen. Den samme fattigdommen synes på en del offentlige skoler i Oslo, som nok ville blitt stengt av helsemyndigheten/arbeidsmiljøkontrollen om de var private bedrifter.

Det er egentlig merkelig. Skolens tilstand er viktig for foreldre. Om den offentlige skolen ikke hadde eksistert, ville de aldri akseptert slike forhold i en privat skole de måtte betale for at barna skulle gå i. På grunn av at det er et offentlig ansvar får vi en fattig og dårlig skole.

Jeg forundrer meg stadig over at de viktigste oppgavene er de som flest vil skal være offentlige, siden det er åpentbart at markedet gir et bedre tilbud. En forklaring er at folk lures til å tro at offentlige tjenester er gratis, siden betalingen kamufleres gjennom diverse skatter og avgifter.

Barns utvikling og leveforhold er for viktige til at de kan overlates til politikerne!

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
  Max Eastman endte opp som markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?